• img1

25η Μαρτίου, 1821

24/32023.   Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, 1821 στο σχολείο μας. Τα παιδιά της Ε' τάξης και της Στ' τάξης μέσα από ένα πλούσιο εορτασικό πρόγραμμα γεμάτο θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς μετέφεραν το μήνυμα της επανάστασης "Ελευθεριά ή θάνατος" και μας έκαναν περήφανους για ακόμη μια φορά.

Στα πλαίσια των ενδοσχολικών εορτασμών και με συνεργασία του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, η περίφραξη του σχολείου κοσμείται καθ’ όλη τη διάρκεια των εθνικών επετείων με μεγάλων διαστάσεων εκτυπώσεις γνωστών έργων τέχνης και φωτογραφιών που απεικονίζουν τους μεγάλους αγώνες για ελευθερία,με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στη χρονολογική σειρά των γεγονότων. Το αποτέλεσμα είναι η προσφορά από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου μιας υπαίθριας και ανοιχτής προς όλους έκθεσης μουσειακής αισθητικής η οποία αναβιώνει και αποτίει φόρο τιμής τα δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα του λαού μας.

 

Υπεύθυνη γιορτής : Ροδούλα Αλεξάνδρου (ΒΔ - Τάξη Ε)

Χορωδία: Σώτια Χριστοφόρου και Στέλλα Ιωάννου

  

25/3/23  Παρέλαση Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου, 1821

Μαθητές της Δ΄τάξης παρέλασαν μαζί με το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια και με τη συνοδεία της δασκάλας τους Άννας Τούρβα, φέροντας πινακίδες με τα ονόματα των σχολείων της κατεχόμενης Κερύνειας.  Σε μια εθνική γιορτή όπου εξυμνείται ο αγώνας για την ελευθερία η παρουσία των κατεχόμενων σχολείων μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Μπράβο στα παιδιά και στη δασκάλα τους.